Parket
Nieuws

Parket: een schitterende vloer voor ieder huis

Schitterende mensen wonen in schitterende huizen. En hun vloeren? Schitterend natuurlijk! Daarom kies je al snel voor parket. Parket is en blijft een natuurproduct dat een echte aanvulling is in je huis. Parket is een sfeerbepaler. Waar andere materialen als tegels of gepolijst beton nog wel eens koud kunnen voelen (ondanks de vloerverwarming), is en blijft parket altijd warm en zacht. Je hoeft echter niet meer bang te zijn dat de vloer door het minste of geringste beschadigd raakt. De technologie is ook op dat gebied voortgeschreden, de afgelopen decennia. Parketvloeren zijn, net als vroeger, warm en mooi, maar helemaal van nu.

Parket is helemaal van nu

Je kunt je de donkere, strenge parketvloer bij je opa en oma vast nog wel voor de geest halen. Die vloer, waar je niet met schoenen op mocht lopen en vooral niet op mocht spelen… Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal anders. Parket is nog steeds een natuurproduct, maar door nieuwe technologieën is de vloer veel minder kwetsbaar. Je wilt er nog steeds niet met je naaldhakken op dansen, maar verder kun je er prima op uit de voeten. Ook het onderhoud is door de jaren heen flink veranderd. Je hebt er tegenwoordig veel minder werk aan en van.
Parket

Parket hoeft niet meer ieder jaar geschuurd en gelakt te worden

Natuurlijk, als jij dat wilt, dan moet je dat vooral doen. Maar echt nodig is het niet meer. Dat heeft te maken met het parket zelf, maar ook met de hardheid van de lak van tegenwoordig. En, ook niet onbelangrijk, de smaken zijn nu anders dan vroeger. Vroeger MOEST de vloer glimmen als een spiegel. Nu past de vloer misschien juist extra goed bij de rest van je interieur als deze niet helemaal perfect is. Ook het behandelen van de vloer met wax of beits is tegenwoordig helemaal hip.

Parket bestel je online, vergeet de rest niet

Als je zelf parket gaat leggen, dan is het het handigst als de complete vloer gewoon bij je wordt thuisbezorgd in handige pakketten. Maar vergeet ook de rest niet. Want als je een parketvloer gaat leggen, dan moet daar ook een ondervloer onder. En wat denk je van de plinten? Als je slim bent, dan bestel je alles in één keer. Zo kun je achter elkaar door met leggen en weet je zeker dat je alle spullen op voorraad hebt. Van te voren goed meten is natuurlijk verstandig.

Reacties uitgeschakeld voor Parket: een schitterende vloer voor ieder huis