handtassen
Nieuws

Handtassen: modieus, mooi en praktisch

Sommige spullen zijn gewoon onmisbaar. Vrijwel niemand gaat tegenwoordig meer de deur uit zonder zijn telefoon, sleutels, wat geld of zijn ov-kaart. Maar soms heb je ook net wat meer nodig onderweg: een pakje zakdoeken als de verkoudheid weer toeslaat in de winter, je parfum, make-up of bijvoorbeeld een boek als je lang moet wachten. Met handtassen hebben we de mogelijkheid om al deze spullen mee te nemen, zonder met een al te grote tas te lopen die snel zwaar wordt van alle spullen.

Handtassen door de jaren heen

Handtassen zoals wij deze kennen is een redelijk recente uitvinding. Het eerste wat men met zich mee wilde dragen was geld. Dit was onhandig om de hele dag in je hand te houden. Daarom werd de geldbuidel uitgevonden, die vervolgens ook werd gebruikt voor het meenemen van andere persoonlijke bezittingen. Zo werd het gebruik steeds belangrijker en breder. Langzaamaan kwam er steeds meer variatie in formaat, vorm, en uiterlijk. Inmiddels is het een onmisbaar onderdeel van de kledingkast of tassenverzameling van elke vrouw.

Soorten handtassen

Ook al impliceert de naam iets anders, worden handtassen niet altijd meer in de hand gedragen. Ze kunnen behalve in de hand gedragen worden als clutch ook gedrapeerd worden over de pols of elleboog, of als het hengsel groot genoeg is over de schouder. Ook zijn er oneindig veel opties in materiaal en vorm. Er zijn soorten van stof, van leer of suède, of met versiersels van steentjes, pailletten, glitter, of borduursels. Omdat handtassen, meer dan andere soorten tassen, echte modeartikelen zijn worden er ook altijd weer nieuwe soorten en ontwerpen uitgebracht. Zo gaan handtassen nooit uit de mode!

Voordeel van handtassen

Tassen zijn vaak een stuk groter dan ze in de eerste instantie lijken. Hierdoor blijven we ze volstoppen met spullen die we eigenlijk niet nodig hebben, om vervolgens met een loodzware tas te slepen. Het ideale aan handtassen is dat ze het perfecte formaat hebben voor al je essentials, met wat extra ruimte als het een keer nodig is, zonder dat het zwaar wordt of groot lijkt. Ook zijn het echte modeartikelen, waardoor ze altijd meegaan met de laatste mode en er dus oneindig veel opties zijn in uiterlijk, formaat en vorm. Je kunt gaan voor simpelere tassen voor puur praktische doeleinden of bonte kleuren om te matchen met elke outfit.

Handtassen zijn dus ideaal, niet alleen als modeartikel maar ook praktisch gezien. Je kunt ze nooit te vol stoppen met spullen, maar hoeft nooit iets kwijt te zijn wat je écht nodig hebt.

Reacties uitgeschakeld voor Handtassen: modieus, mooi en praktisch