Nieuws

De voordelen van een zwembad bij huis

Wanneer je besluit een zwembad in de tuin te plaatsen, betekent dit met name voor jongeren kinderen vaak dat er een droom uitkomt. Een zwembad kopen is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. De prijs van een gemiddeld zwembad nam af, terwijl de kwaliteit juist sterk verbeterde. Kies tussen een opblaasbaar zwembad, een inbouwzwembad en een maatwerk zwembad. Dat laatste is enkel interessant in een hele grote tuin! Het gros van de huishoudens kiest voor een goedkoop opblaasbaar zwembad, of een duurzaam inbouwzwembad. Op deze pagina lees je er meer over.  

Een plek om te ontspannen met het gezin

Een zwembad kopen betekent dat je een plek creëert, waar je gedurende de zomer heerlijk kunt ontspannen met het gezin. De meeste zwembaden zijn groot genoeg voor vier of vijf personen. Naast de mogelijkheid om hier te ontspannen onder de warme zon in de zomer, biedt het je ook een plek om af te koelen. De Nederlandse zomers worden steeds warmer, waardoor het prettig is om aan het eind van de middag een verkoelende duik te nemen. Vanzelfsprekend zit echt duiken er bij zwembaden in de tuin vaak niet in. De zwembaden bieden echter wel voldoende ruimte om kopje onder te gaan en goed afgekoeld aan de avond te beginnen.

Verschillende soorten zwembaden

Eerder werden de verschillende soorten zwembaden die je in de tuin kunt laten plaatsen al genoemd. Het meest populair zijn de opblaasbare zwembaden en de inbouwzwembaden. Een opblaasbaar zwembad is vaak erg goedkoop. Voor hooguit een paar honderd euro heb je de mogelijkheid om in de zomer af te koelen en je kinderen hier met hun vrienden en vriendinnen te laten spelen. Voor een opblaasbaar zwembad heb je daarbij weinig ruimte nodig. Een oppervlak van twee bij twee meter is doorgaans al voldoende.

Voordelen van een inbouwzwembad

Ten opzichte van een opblaasbaar zwembad is een inbouwzwembad vaak een veel duurzamere variant. Een inbouwzwembad biedt het voordeel dat deze gemaakt is van stevig kunststof. De kans dat het zwembad lek raakt is hierdoor minimaal. Daar waar de kans op een lekkage bij een opblaasbaar zwembad reëel is. Zeker als het zwembad een paar jaar oud is en meermaals opgeblazen en leeggelopen is. Daarbij biedt een inbouwzwembad het voordeel dat deze vaak over een pomp beschikt. Dit betekent dat het water onderweg gefilterd wordt, waardoor het water slechts heel af en toe vervangen hoeft te worden. Bij een opblaasbaar zwembad moet dit vaak al na enkele weken. Voortdurend chloor aan het water toevoegen is niet prettig tijdens het gebruik van het zwembad.

Online een zwembad kopen bij een tuinwinkel

Voor de aankoop van een zwembad hoef je de deur niet uit! Je vindt online verschillende tuinwinkels die zwembaden aanbieden. Bekijk vooraf goed welk model zwembad past bij de ruimte die je hebt in de tuin en het aantal personen waarmee je het zwembad wilt kunnen gebruiken. 

Tip: denk ook na over een omranding voor het zwembad. Een houten omranding of een model van kunststof zijn momenteel het populairst.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een zwembad bij huis